Kako do nas?

AUTOMOBIL

Ukoliko dolazite automobilom, vjerujemo da ćete se sami snaći u dolasku do Opatije. Od Opatije do Ike dovoljno je pratiti glavnu cestu koja se proteže uz more.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu nalazi se na nekoliko minuta hoda od središta Ike te je u blizini Plodina, neposredno na ulazu u Lovran. Mjesto za parking možete potražiti pored Plodina, u središtu Ike, u Lovranu te na nekoliko parkirališta na području Ike.

Čak i ako ne posjedujete automobil, uzmite u obzir da je česta praksa pri posjećivanju ovakvih konvencija dijeljenje prijevoza. Postoji dobra šansa da netko iz vaše okolice također ide na Liburnicon, i rado bi smanjio svoje troškove benzina i eventualno cestarine tako da ih podijeli sa što više suputnika. Na Facebook eventu (kojeg ćemo naknadno objaviti) moći ćete se dogovarati oko dijeljenja prijevoza.

AUTOBUS ili VLAK

Dolazite li autobusom ili vlakom iz Zagreba, Splita ili nekih drugih udaljenijih krajeva, najvjerojatnije ćete redovite prijevozničke veze naći za Rijeku. Ukoliko dolazite autobusom, preporučamo konzultiranje voznog reda na stranicama tvrtke Arriva, a ukoliko ste za primarno sredstvo prijevoza odabrali vlak, bacite oko na vozni red objavljen na stranicama Hrvatskih željeznica. Nakon dolaska u Rijeku, trebate uzeti lokalnu liniju broj 32 za Opatiju (kao zadnje odredište često piše Lovran ili Mošćenička draga). Ove linije održava komunalno društvo Autotrolej, na čijim je stranicama moguće naći i vozni red linije 32 (okvirno polazi svakih pola sata za Opatiju, vožnja do Ike traje oko 40 minuta, a putna karta za 4. zonu kupljena kod vozača – 1 smjer – će vas koštati 3,50€, dok će karta kupljena na kiosku – povratna karta za 4. zonu – koštati 5,20€). Autobusna stanica nalazi se u neposrednoj blizini Fakulteta te je odmah sljedeća stanica nakon stanice u središtu Ike.

TELEPORTACIJA, DISAPARATIRANJE, PUTOKLJUČI

Ukoliko ste se odlučili za najbrži oblik putovanja, nalazimo se na koordinatama 45.3032576 sjeverne geografske širine i 14.281997 istočne geografske dužine. Svakako prije polaska provjerite još jednom detalje vezane uz sam put (teleport, disapartiranje), odnosno provjerite s Transporter Chiefom radi li sve kako treba. Nažalost, zbog brojnih obaveza oko organizacije nismo stigli postaviti putoključe, kao ni razraditi upute za dolaske manje konvencionalnim metodama (wind walk, shadow walk…)

Gdje prespavati?

Opatija je sredinom kolovoza puna turista, tako da smještaj i nije lako naći. Svima željnim komfora i dobrog odmora za što potpunije uživanje u Liburniconu preporučamo da smještaj potraže u nekima od opatijskih hotela, hostela (bit ćemo toliko slobodni i preporučiti Hostel Link, kao naše ovogodišnje sponzore) ili u brojnim apartmanima koji se iznajmljuju u Opatiji. U Lovranu također smještaj možete potražiti u Hostelu Lumber (u sklopu Učeničkog doma Lovran).

Prostor samog festivala se dijeli na vanjski i unutrašnji – Preuzmite shemu prostora ovdje (pdf).

Kontakt organizatora
liburnicon@kulturnifront.hr

Kulturni front

Maršala Tita 42, 51410 Opatija

udruga@kulturnifront.hr